Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Crostini Marinari (61/2000)

Posted on ons, februari 16, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Här kommer en smarrig och enkel rätt som höll på att skapa stor oreda på mitt jobb i veckan. Mer om det senare…

En varm macka i ugnen tillhör väl grundrecepten under studentlivet och denna italienskinspirerade rätt kanske kan bidra till att väcka positiva minnen till livs från den underbara studenttiden.

Så här går du tillväga. Skala ishavsräkor och skär upp lite tjockare skivor av surdegsbröd. Lägg brödet på en plåt och ge brödet några stänk med svensk ekologisk rapsolja. Blanda räkorna med ekoägg och tillsätt salt, basilika, peppar och Parmesanost alternativt Västerbottenost. Låt stå i ugnen i 200 grader max 15 minuter.

Dagen efter på jobbet skulle jag värma upp en sparad Crostini i en av jobbets oberäkneliga mikrovågsugnar. Efter stund i ugnen började det ryka och när jag tog ut den var det ett svart hål i brödskivan. Den började nästan brinna när plasten i den mikrovågssäkra formen från IKEA smälte. Suck, den som jag suktat efter hela förmiddagen. smiley

https://youtube.com/watch?v=y3teXGNuUHE%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Clos Henri Sauvignon Blanc 2008 (nr 90126) 199 kr
Kanu Keystone 2007 (nr 90072) 119 kr

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo