Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Posted on tis, maj 25, 2021tis, maj 25, 2021 by Per-Olof Diderot

Sommaren är nästan här även om det är svårt att förstå vissa dagar då vädret är väl utmanande just nu när vi törstar efter sol och värme.

Risotto är en stor favorit att tillaga då den liksom pizza går att variera till nästan oändlighet. Så nu när vårprimörerna har gjort sin entré är det bara att sätta igång.

The Silver Spoon Project presenterar Risotto con pollo marinato e asparagi (163/2000)

Börja med att bryna risottoriset lätt i smör och olivolja. Tillsätt successivt grönsaks- och kycklingbuljong tillsammans med vatten. I med champinjoner, sparris och kyckling och låt risotton få puttra under konstant omrörning tills riskornen börjar att precis tappa hårdheten i det yttre höljet. Avsluta med lite gorgonzola och anrätta med en vacker ätbar vårblomma exempelvis pensé.

Otroligt gott och vackert dessutom. Önskar du vin till så går det bra att servera rött, vitt, rosé och bubbel till denna rätt, helt efter tycke och smak.

Posted in Mat och Vin, The silver spoon projectTagged Kyckling, matblogg, Risotto, Sparris, thesilverspoonproject

Inläggsnavigering

En vinnande Riesling – Von Winning
Studentbubbel – Vinbloggen listar bra mousserande till festen

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
Theme Design & Developed By OpenSumo