Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Pollo al Curry e Torta di Ricotta (46-47/2000)

Posted on sön, december 19, 2010 by Per-Olof Diderot

Rooster Curry and Ricotta Cake

Längtar verklig efter en god curryrätt som sätter punkt för helgen på ett smakligt sätt. Fick på nytt glädje av den smarriga tuppen, inhandlad på bondens egen marknad.

Stek upp småbitar av tuppen tills de blir gyllenbruna. Därefter är det bara att blanda kyckling fond och relativt mycket curry i 1/2 liter vatten och hälla i det i grytan tillsammans med tuppen. Tillsätt även lite rödlök och morötter och låt det koka i en halvtimma. Under tiden hinner riset bli färdigt. Om du är sugen på ett glas gott vin till den jätte goda currytuppen kan jag varmt rekommendera en Chenin Blanc från Sydafrika alternativt en Chardonnay från Australien med smak av tropisk frukt. Vita viner från dessa länder klarar ofta mat som är lite mer kryddstarka.

Image Thumbnail Image Thumbnail

Till dessert fick det bli en Ricottatårta med Mascarponekräm och vindruvesås a la Chateau Diderot.

https://youtube.com/watch?v=emq3n4KKPdk%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Vinblogg Wine of the Year 2010 – White wine
Vintips till julmaten -McManis Petite Sirah (nr 6520) 99 kr

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo