Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Carote al rosmarino e limone

Posted on lör, juli 19, 2025 by Per-Olof Diderot

Sommarens primörer är ett måste att få frossa i. Älskar morötter när de äntligen smakar något, så fick bli till att laga en enkel men supergod förrätt med den oranga grönsaken i huvudrollen.

#Silverspoonproject (169/2000)

Börja med att skala det färska morötterna. Koka i buljongvatten tills de är nästa klara, för du skall hetta upp dem på nytt fast nu tillsammans med raps- eller olivolja, citronjuice och färsk rosmarin. Jag föredrar att morötterna behåller lite av sitt tuggmotstånd för att stimulera smaksinnet ytterligare. Superenkel rätt som skapar stor matglädje och tacksamhet för vad säsongen har att erbjuda.
Buon appetito!

Posted in Matblogg, The silver spoon projectTagged citron, Morötter, rosmarin

Inläggsnavigering

Biodynamiskt rödvinsfynd från Toskana
Vitt toppvin från Toskana – Tua Rita Perlato del Bosco 2024

Related Post

  • Vegetariskt under med kikärtor och bladspenat
  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
Theme Design & Developed By OpenSumo