Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Roman Spring Lamb (4/2000)

Posted on sön, mars 21, 2010tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

ABBACCHIO ALLA ROMANA (4)

Våren är på väg och visst känner man att påskstämningen börjar så smått att infinna sig. Hade lite lammrostbiff i frysen som fick vara grund till denna supergoda rätt bestående av lamm, potatis och diverse medelhavskryddor. Första gången jag har stekt något kött med efterföljande behandling med vitt vin och vit balsamvinäger. Denna kombination tillsammans med basilika och salvia är väl värt att pröva vid framtida matlagning.

Rätten var enkel att göra! Den skall stå i ugnen ca 40 min för att slutligen bli klar. Utmärkt för att hinna med de sista förberedelserna inför middagen. Till maten drack vi en Paul Cluver Pinot Noir 2008 som passade mycket bra.

Vilken underbar matlagningsbok, väl värd att köpa. smiley

https://youtube.com/watch?v=N0VV5938ydc


Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Vintips -Paul Cluver Pinot Noir 2008
Ricotta and Spinach Gnocchi with Cod in Curry Sauce (5-6/2000)

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo