Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Ricotta and Spinach Gnocchi with Cod in Curry Sauce (5-6/2000)

Posted on tis, mars 23, 2010tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

GNOCCHI DI RICOTTA E SPINACI (5)

MERLUZZO AL CURRY (6)

Torsken är som allra finast nu så vi passade på att laga torsk i en magisk curry sås. Som tillbehör valde vi spenat och ricotta gnocchi. Gnocchi är vanligtvis gjord på potatis så detta blev en spännande utmaning. Den höll dock på att bli ett misslyckande. När man rört ihop ingredienserna, skulle bollarna kokas tills de flöt upp till ytan. Det enda som flöt upp var dock spenaten. Jag tror att ricottan var för lös för att få detta att funka. Har någon en ide om hur man lyckas får ni gärna höra av er. Lyckligtvis la jag inte ner alla bollar samtidigt. Därför valde vi att steka de som var kvar istället, något som vi med fördel även prövat med vanliga gnocchi. Det lyckades och blev ett utmärkt komplement till den fantastiskt goda torskrätten.

Vinet som vi drack till måltiden var en unwooded chardonnay från vinområdet Robertson i Sydafrika. Återkommer med detta vin som vintips längre fram.

https://youtube.com/watch?v=FFNS7CV5n4c


Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Roman Spring Lamb (4/2000)
Henschke Shiraz Mount Edelstone 2000

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo