Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • Mousserande
  • The silver spoon project
  • Champagne
Menu

Pilgrimsmusslor med saffran vinägrett!

Posted on ons, november 18, 2020tis, november 17, 2020 by Per-Olof Diderot

Älskar pilgrimsmusslor så denna rätt var helt i min smak…

Cappesante all’aspretto di zafferano presenterad av The Silver Spoon Project (158/2000)

Tag ut pilgrimsmusslorna från kylen så att de blir rumstempererade. Reducera 2 dl vit balsamico till hälften och lägg samtidigt i en påse med saffran (0,5 g). När reduktionen är klar låter du den svalna för att därefter vispa i 1 dl olivolja tillsammans med lite krossat havssalt.

Nästa steg är att sätta ugnen på 180 grader. Stek pilgrimsmusslorna i smör på ena sidan under en minut. Ta därefter och lägg dem på bakplåtspapper med stekytan nederst och in i ugnen under 2-3 minuter. Servera genom att sprinkla vinägretten på pilgrimsmusslorna och servera. Lätt som en plätt, vackert så det förslår och inte minst gudagott.

Posted in The silver spoon projectTagged matblogg, pilgrimsmusslor, saffran, thesilverspoonproject, vinblogg

Inläggsnavigering

Biodynamiskt wow-rödvin från Katalonien – Planella 2018
Vinblogg når över 200 000 besökare senaste 12 månaderna!

Related Post

  • Pollo alla Milanese Pollo alla Milanese e salsa
  • Saffranrisotto med pilgrims- och blåmusslor Saffranrisotto med pilgrims- och blåmussla
  • Coniglio in sidro
  • Sparrisdröm med torskrygg
  • Cannelloni superiore!
  • Risotto verde con formaggio Morbier Risotto verde con formaggio Morbier
Theme Design & Developed By OpenSumo