Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Coniglio in sidro

Posted on ons, juli 08, 2020tis, juli 07, 2020 by Per-Olof Diderot

I våras fick vi förmånen att få en paket med grytbitar av hare. Då det var första gången jag tillagat en rätt med hare så vände jag mig till visdomens matlagningsbok The Silver Spoon. Boken som innehåller fler än 2000 rätter tillagade på italienskt vis. https://www.kitchenlab.se/p/kokboken-silver-spoon/

Hare i cider presenterad av The Silver Spoon Project (155/2000)

Ta fram din gjutjärnsgryta och bryn grytbitarna i smör tills de får en fin färg. Låt köttbitarna få vila medans du fräser hackad schalottenlök, pak choi, paprika samt några kvistar med rosmarin i olivolja. När grönsakerna börjar mjukna så häller du i en 75 cl flaska med torr cider och tillsätter även en buljongtärning. Låt vätskan reduceras något för att slutligen lägga i köttet på nytt. Småsjud under en timma tills vätskan förenats med grönsakerna och köttet i en läcker blandning (eventuellt kan du tillsätta lite maizenamjöl på slutet). Servera med mos på mandel- eller amandinepotatis. En smaksensation och otroligt god maträtt.

Vi serverade ett Malbecvin från argentinska Mendoza och som passade utmärkt till maten. Återkommer med separat artikel om det superba vinet senare i sommar.

Posted in Mat och Vin, The silver spoon projectTagged Cider, Hare, matblogg, thesilverspoonproject

Inläggsnavigering

Ferrari – Även lyxigt rosébubbel
Alonso del Yerro – ”Nya” Ribera del Duero imponerar

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
Theme Design & Developed By OpenSumo