Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Cannelloni superiore!

Posted on sön, maj 17, 2020tis, maj 25, 2021 by Per-Olof Diderot

Vi älskar pastarätter och en god cannelloni är inget undantag. Dessutom är rätten lätt att göra och tar max en och en halv timma att göra.

Cannelloni med ricotta och fetaost presenterad av The Silver Spoon Project (153/2000)

Ingredienser:

  • 1 ask med cannelloni
  • Salsa blandning
  • 2 burkar ricotta
  • 1 fetaost
  • Hackade valnötter
  • 1 påse bladspenat
  • 2 msk olivolja
  • Svartpeppar

Börja med att blanda olivolja, ricotta, fetaost, lite salsa, bladspenat och hackade valnötter i en kastrull och när blandningen smält kryddar du med mortlad svartpeppar. Låt blandningen få svalna för annars spricker cannellonirören lätt.

Ta en form och pensla den med olivolja. Fyll därefter alla cannelloni med blandningen och placera i formen. Lägg resterna av blandningen på toppen och överst täcker du med salsa och ett tunt lager med parmesan. In i ugnen på 200 grader tills rätten fått en fin färg av den smälta osten. Njut av en gudomligt god pastarätt. Som vin rekommenderas ett rosévin med fin fruktighet.

Posted in The silver spoon projectTagged Cannelloni, Fetaost, Italiensk mat, Pasta, Ricotta

Inläggsnavigering

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut
Sumarroca – Cava på en helt ny nivå!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!
Theme Design & Developed By OpenSumo