Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Massimago Marchesa Maria Bella Ripasso -16

Posted on sön, oktober 28, 2018tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Så underbart med unga kvinnliga vinproducenter som tar för sig i en för övrigt mansdominerad bransch. Massimago i Valpolicella, Suavia i Soave, Clotilde Davenne i Chablis och Gulia Negri i Barolo är strålande förebilder, som tar fram det bästa från respektive områden.

Massimago som egendomen heter ägs och drivs med stor elegans av vingeniet Camilla Rossi Chauvenet. Egendomen väcktes till liv så sent som 2003 och första årgången föddes året därpå. Ordet Massimago är en lek med det latinska uttrycket “Maximum Agium” som betyder största möjliga behållning. Egendomen som producerar endast 4500 flaskor per år ligger inbäddad bland kullar drygt 1 km från Roccolo Grassi i östra Valpolicella och består idag av 11 hektar. Den ligger på 150-300 meter över havsnivån och jordmånen består av kalksten, märgel och lera.

Massimago Marchesa Maria Bella Ripasso -16 (Systembolaget 79217) för 240 kr

Vinet är gjort på druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella. Etiketten är så härligt kaxig för att komma från klassiska Valpolicella och en förebild som gjord för att bryta med traditioner.

Doften är typisk från Valpolicella med ljuvliga körsbärsnyanser i lyxig kombo med plommon, björnbär, rosmarin och vaniljdröm. Smaken sitter som hand i elegant skinnhandske med fantastiska körsbärsaromer ihop med höstmogna plommon, italienskt kaffe, fin vanilj och behagliga tanniner. Ett feminint vin i artistisk stil fylld av fräscha aromer som kommer behaga många år framöver. Vinet är från årgång 2016 och som för de flesta vinområden i Italien en av de allra bästa någonsin. Ett bra recept för framgångsrik lagring är att vinet är riktigt gott redan i unga år och det har vi i denna lyckade skapelse. Grazie mille Massimago

Posted in VintipsTagged Rödvin, Valpolicella, Vintips

Inläggsnavigering

Biodynamiskt rödvinsgodis från Rhônedalen – Mas de Libian
PoggioargentierA Syrah – Svårslaget vingodis från Toskana!

Related Post

  • Albariño från Uruguay imponerar i glaset!
  • Soalheiro – Albariño/Alvarinho i ny god skepnad
  • Vitt vin till julbordet! Wittmann Riesling Westhofener trocken 2021
  • Portvinstider – Churchill’s late bottled Vintage 2017
  • Champagnegodis från Pascal Redon!
  • Rioja i ny god skepnad – La Dula 2020

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo