Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Spaghetti Vongole by The Silver Spoon Project (136)

Posted on ons, februari 10, 2016mån, september 30, 2019 by Per-Olof Diderot


Kärlekspasta med Venusmusslor!
En av mina allra största pastafavoriter är den klassiska Spaghetti Vongole som tillagas med Venusmusslor. Är du lycklig och får tag i dem färska så bör man lägga dem i saltat kallvatten under en timma för att få bort eventuella sandkorn som förhoppningsvis spottas ut från musslan. Annars kan du köpa dem frysta och undvika denna något tidsödande process.

Börja med att steka lite finhackad schalottenlök och vitlök i olivolja/smör. När du brynt blandningen något så tillsätter du vitt vin (3 dl) och efter det ca 600-1000 gram musslor. När musslorna öppnar upp så skapas en underbar arom som är så förförande god. Avsluta med tillföra hackade körsbärstomater och lite fiskbuljong i sökande efter den perfekta sältan.

Koka upp 500 gram med spaghetti och låt den nästan koka klart. Blanda musselblandningen med pastan och låten den stå i minst 30 minuter för att pastan skall suga åt sig av det goda. Rätten blir enligt min erfarenhet ännu bättre när den får stå över natten så att musselspad och pastan förenats till ett. En riktig kärlekspasta.

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Suavia – Årets vin och vinproducent på Vinblogg!
Cà del Magro – Vitvinsfynd under 100-lappen

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo