Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Uova Strapazzate al verde!

Posted on lör, mars 22, 2014tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

-Våren är här! Vill man skrika ut, men tyvärr gör den kraftiga vinden att värmen har svårt att nå ända in i själen ännu. Men snart så kommer det bli bättre.

Här kommer en rätt som gjord för en lördagsbrunch med fräscha råvaror som smeker gommen.

Uova Strapazzate al verde (130/2000) Scrambled eggs med bladspenat
Börja med att förvälla bladspenat så att vätskan reduceras samtidigt som du tillsätter lite salt och svartpeppar. Rör lätt ihop 6-7 ekologiska ägg och en skvätt med mjölk och nypa flingsalt. Hetta upp en wokpanna med olivolja och häll i äggblandningen. När äggröran börjar stelna tillsätter du bladspenaten och allt får blanda sig till en salig grön äggröra som får en sista touch med italiensk kryddblandning innan servering.

Så gott och minst lika fräscht nu när våren tar vid.

//www.youtube.com/embed/1PvBc2TOpE4

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Det perfekta rödvinet till Pizza!
En Soave som krossar alla fördomar, en gång för alla!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

3 thoughts on “Uova Strapazzate al verde!”

  1. Per-Olof Diderot skriver:
    ons, mars 26, 2014 kl. 18:39:57

    Hej Ola!
    Stämmer att det är 130:e rätten jag tillagat från den italienska matlagningsbibeln.
    Här har du anledningen till mitt något galna men väldigt roliga och goda matlagningsprojekt. http://www.diderot.se/#post511
    P-O

    Svara
  2. Ola S skriver:
    tis, mars 25, 2014 kl. 18:49:49

    Undrar lite över numreringen? Är det det 130:e receptet av ca 2000 i kokboksbibeln som du tillagat? Tack för inspirationen. Jag har samma bibel och ska öppna den lite oftare framöver.

    Ola

    Svara
  3. Ola S skriver:
    tis, mars 25, 2014 kl. 18:49:39

    Undrar lite över numreringen? Är det det 130:e receptet av ca 2000 i kokboksbibeln som du tillagat? Tack för inspirationen. Jag har samma bibel och ska öppna den lite oftare framöver.

    Ola

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo