Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

När havet sätter tonen…

Posted on sön, juli 29, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Efter en något konstig sommar ur matlagningsynpunt är det underbart att vara hemma igen, fylld av ny energi med nya matlagningsutmaningar. Härligt att bo vid havet och ha tillgång till bra fiskbutiker i närområdet, så att man kan vara extra kräsen och bara köpa råvarorna när de är som bäst.

Många anser att fisk är svårt att tillaga, men min uppfattning är att det är enkelt bara du har bra råvaror.

Tonno in Insalata con Fagiolini (102/2000)

Börja med att steka upp en bönblandning med olivolja och komplettera med en nötmix på slutet. Låt den förbli ljummen samtidigt som du steker alternativt grillar en tonfiskbit på hög värme under kort tid. Allt för att bevara den rosaröda färgen i mitten och få ut en maximal smakupplevelse. Vackert, nyttigt och sanslöst gott!

Avslutningsvis en enda stor hyllning till Bruce som igår stod för bästa konserten i mitt korta liv. Nya klanger, en enorm energi och glädje gav hela publiken allt! Och favoriten ”Dancing in the dark” var med i den 31 låtar långa spellistan.

https://youtube.com/watch?v=129kuDCQtHs%3Frel%3D0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Ett galet bra vin från Rhone!
Läckra nyheter på systemet i augusti!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

4 thoughts on “När havet sätter tonen…”

  1. Per-Olof Diderot skriver:
    sön, augusti 05, 2012 kl. 20:04:29

    smiley

    Svara
  2. Gunilla skriver:
    lör, augusti 04, 2012 kl. 14:48:40

    Tack! Jag provade och det blev jättegott!

    Svara
  3. Per-Olof Diderot skriver:
    fre, augusti 03, 2012 kl. 16:53:59

    Tack Gunilla!Den feedbacken värmer. Bönmixen består av sojabönor, kidneybönor, ärtor och sockerärtor. Påsen går att hitta i frysdisken på Willys och kostar under 16 kr. Perfekt att lägga i pannan tillsammans med raps- alternativt olivolja.Med förhoppning om en fortsatt skön sommarP-O

    Svara
  4. Gunilla skriver:
    fre, augusti 03, 2012 kl. 11:00:56

    Det ser fantastiskt ut! Vad har du i din bönblandning? Vad är gott att dricka till? Fin blogg för övrigt!

    Svara

Lämna ett svar till Gunilla Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo