Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Livet är en fest!

Posted on mån, mars 12, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Visst är det viktigt viktigt att duka till fest. Och när Melodifestivalen 2012 äntligen levererade var det på sin plats att göra det lilla extra i matväg. Vi valde att passa på och njuta av hummern när den är som bäst.
Kreolsk Hummer (94/2000) Aragosta alla Creola

Dela en hummer i två halvor och plocka ut det goda köttet ur både stjärten och klorna. Hacka köttet i något större bitar. Blanda därefter smör, curry, hummerbuljong, Cognac, lök och lite vetemjöl i en panna och låt vätskan reduceras i ca 10 minuter. Häll därefter blandningen i en skål och blanda med hummerköttet. Lägg tillbaka allt i hummerskalet och strö Parmesanost över hummern. Låt stå i ugnen ca 15 minuter tills den fått en fin färg.

En superb hummerfest som mer än väl celebrerar Loreens suggestiva vinnarlåt. Visst är livet en fest, åtminstone ibland! smiley

https://youtube.com/watch?v=HT2789urycI%3Frel%3D0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Yoga och vin, går det verkligen ihop?
Smajl eller omelette!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo