Visst är det viktigt viktigt att duka till fest. Och när Melodifestivalen 2012 äntligen levererade var det på sin plats att göra det lilla extra i matväg. Vi valde att passa på och njuta av hummern när den är som bäst.
Kreolsk Hummer (94/2000) Aragosta alla Creola
Dela en hummer i två halvor och plocka ut det goda köttet ur både stjärten och klorna. Hacka köttet i något större bitar. Blanda därefter smör, curry, hummerbuljong, Cognac, lök och lite vetemjöl i en panna och låt vätskan reduceras i ca 10 minuter. Häll därefter blandningen i en skål och blanda med hummerköttet. Lägg tillbaka allt i hummerskalet och strö Parmesanost över hummern. Låt stå i ugnen ca 15 minuter tills den fått en fin färg.
En superb hummerfest som mer än väl celebrerar Loreens suggestiva vinnarlåt. Visst är livet en fest, åtminstone ibland!
https://youtube.com/watch?v=HT2789urycI%3Frel%3D0