Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Beef Wellington – Filetto in crosta al pâté (90/2000)

Posted on lör, januari 14, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Inbakad fest!
Visst har jag lagat inbakad oxfilé tidigare, men inte i denna klassiska version.


Börja med att ta fram smördegsplattor från frysen minst 30 minuter innan matlagningen. Skär svamp i mindre bitar, salta och mixa den tills den är i nästan flytande form. Stek den därefter för att den skall reduceras från vätska för att bli mer omelettliknande.

Därefter tar du en bit oxfilé och steker den runt om under 5 minuter. Ta en stor bit plastfolie och lägg ut Pancetta eller Parmaskinka på den. Smeta ut en mindre burk gåslever och hela svampblandningen. Krydda oxfilén och lägga den över allt gott som du förberett, rulla ihop allt och placera i kylen ca 30 minuter. Under tiden smörjer du en ugnsfastform och sätter ugnen på 200 grader.

När det gått 30 minuter bakar du ut smördegsplattorna och tar ut köttrullen från kylen. Pensla plattorna med äggula, applicera köttet och förslut paketet. Pensla och sätt in den i ugnen ca 20 minuter tills den fått en gyllenbrun färg. Komplettera gärna med en Marsala sås. Mer om den hittar du via denna länk.

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Val av Champagneglas
Champagne Eric Isselée, Blanc de Blancs, Grand Cru för 14,50 Euro

Related Post

  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo