Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Val av Champagneglas

Posted on sön, januari 08, 2012 by Per-Olof Diderot

Våga ändra dina Champagnevanor!
Jag vet att detta kan uppfattas som att svära i kyrkan, men måste trots att förmedla min tydliga uppfattning och erfarenhet, om hur du avsevärt kan förstärka njutningen av en årgångschampagne.

Valet av glas har stor betydelse för smakupplevelsen och därför är det förvånande hur länge det konservativa Champagne hållit kvar vid det symbolfyllda Champagneglasets (flute-form) med en avlång form och relativt smal kupa.

Min rekommendation är att du istället testar med vitvinsglas, för att få fram mer av de magiska aromerna och komplexiteten som drycken har att erbjuda. Jämför gärna och bilda dig en egen uppfattning!

För dig som vill läsa mer i ämnet.

Posted in Champagne

Inläggsnavigering

Bloggtankar!
Beef Wellington – Filetto in crosta al pâté (90/2000)

Related Post

  • Laherte Freres – Mästerchampagne och annorlunda
  • Charles Ellner 2015 – En Champagne för alla festliga tillfällen!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Gudagod champagne till vrakpris – Beaumont-des-Crayeres
  • Champagne Pertois-Lebrun L’extravertie – A true star
  • Champagne J-M Sélèque Solessence Brut Nature

2 thoughts on “Val av Champagneglas”

  1. winebeaver skriver:
    ons, januari 11, 2012 kl. 11:39:45

    Har själv gått över mer och mer mot detta under senaste året (med start av misstag då champagneglasen var smutsiga). Upplever, precis som du säger, en förändring till det bättre nästan alla gånger.

    Svara
  2. Jan Granath skriver:
    mån, januari 09, 2012 kl. 00:25:41

    I Frankrike använder vi med förkärlek sk. Coupe de Champagne, dvs. vida låga glas på fot och det tycker vi är både festligt och välsmakande.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo