Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

La cena per celebrare il matrimonio reale (24-25/2000)

Posted on sön, juni 20, 2010tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Dinner to celebrate the Royal wedding

ASPARAGI ALL´ARANCIA (24) -Asparagus with orange

SOGLIOLE AL SIDRO (25) -Sole in cider

CREMA DI MASCARPONE E FRAGOLE (10) -Mascarpone cream with strawberries

Bourgogne Blanc 2008 L Jadot

Champagne Pierre Peters, Grand Cru, Blanc de Blancs

Som en hyllning till Victoria och Daniel roade vi oss igår med att tillaga en kunglig bröllopsmiddag. Vilken underbar fest det blev både i Stockholm och hemma på Ön.

Förrätten får symbolisera den underbara försommarens kulinariska höjdpunkt med den gröna sparrisen när den är som allra bäst. Såsen till de vackra stjälkarna blev en sås baserad på majonnäs, Dijonsenap, saften från en halv apelsin och lite salt från Himalaya. Kombinationen blev en succé som varmt kan rekommenderas. Till detta serverades en härlig Bourgogne Blanc från L Jadot som ackompanjerade rätten stilfullt.

Till huvudrätt valde vi sjötunga som ju får anses som en kunglig fisk. Fisken fick sjuda i en magisk blandning av smör, lättrimmat sidfläsk och äkta cider från Bretagne. (Smaken från denna underbara cider är så mycket mer komplex med en perfekt fruktsyra jämfört med den sötsliskiga ”cider” som finns att köpa på burk. När skall det börja göras cider i Sverige som är värd namnet, vi borde ha utmärkta förutsättningar)

Denna smakkombination är bland det bästa jag upplevt i fiskväg. Fruktsyran fick fisken att nå kungliga höjder! Till denna mat avnjöt vi en kall torr Champagne i sitt livs form.

Som grande finale för denna underbara kväll fick jordgubbar tillsammans med en Mascarponekräm göra entré. Finns det något bättre än jordgubbar och Champagne?!

Grattis Victoria och Daniel och tack för en fantastisk kväll.

https://youtube.com/watch?v=J18pfPmIkqA

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Vintips -Springfield Wild Yeast 2006
Doggy wine tasting

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo