Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Lax- och svärdfiskcarpaccio!

Posted on sön, september 09, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Visst finns det stunder när man bara längtar efter fisk. Och att låta råvarorna tala för sig själva…

Carpaccio di Pesce (105/2000) Fiskcarpaccio med en reducerad Marsala- och gorgonzolasås
Inhandla en bit svärdfisk respektive laxfilé och låt den förvaras i frysen ca 1,5 timma innan du tar ut den för att skära den i tunna skivor. (viktigt att fisken blir fast så att du lättare kan få skivorna riktigt tunna och därigenom mer aptitliga) Den reducerade såsen görs genom att blanda 2,5 dl Marsalavin tillsammans en bit gorgonzola och vegetarisk buljong. Låt blandningen koka ihop så att den blir lätt trögflytande. Denna sås är helt mitt eget påhitt som passar till såväl fisk, kött och vegetariska ingredienser.

Vilken underbar rätt som jag hoppas återkommer ofta!

https://youtube.com/watch?v=ycd-ZPgl0T4%3Frel%3D0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Överlevaren!
Kärlekens vin!

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

2 thoughts on “Lax- och svärdfiskcarpaccio!”

  1. Per-Olof Diderot skriver:
    tor, september 13, 2012 kl. 18:49:45

    smiley

    Svara
  2. Karin skriver:
    tis, september 11, 2012 kl. 07:28:32

    Underbart gott, jag försäkrar!

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo