Visst finns det stunder när man bara längtar efter fisk. Och att låta råvarorna tala för sig själva…
Carpaccio di Pesce (105/2000) Fiskcarpaccio med en reducerad Marsala- och gorgonzolasås
Inhandla en bit svärdfisk respektive laxfilé och låt den förvaras i frysen ca 1,5 timma innan du tar ut den för att skära den i tunna skivor. (viktigt att fisken blir fast så att du lättare kan få skivorna riktigt tunna och därigenom mer aptitliga) Den reducerade såsen görs genom att blanda 2,5 dl Marsalavin tillsammans en bit gorgonzola och vegetarisk buljong. Låt blandningen koka ihop så att den blir lätt trögflytande. Denna sås är helt mitt eget påhitt som passar till såväl fisk, kött och vegetariska ingredienser.
Vilken underbar rätt som jag hoppas återkommer ofta!
https://youtube.com/watch?v=ycd-ZPgl0T4%3Frel%3D0
Underbart gott, jag försäkrar!