Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Posted on tor, mars 11, 2021tis, mars 23, 2021 by Per-Olof Diderot

Har testat många pizzavarianter men dock aldrig potatispizza. Så när delikatessaffären tipsade en annan kund om denna så var vi inte sämre än att snabbt fånga upp idén.

Potatis i råriven form är en sann favorit och tänkte därför testa denna variant istället för att skiva potatisen. Så här gör du pizzan:

  • Börja med att göra pizza degen.
  • Råriv din favoritpotatis och koka i saltat vatten under trettio sekunder. Låt därefter potatisen ligga på hushållspapper för att få bort överflödig vätska.
  • Baka ut degen och bred ut ekologisk creme fraiche i ett tunt lager.
  • Lägg på den rårivna potatisen, champinjoner, pancetta i små bitar och buffelmozzarella.
  • Avsluta med färska örter och lite riven parmesan.
Pizza con patate grattugiate, pancetta e mozzarella. The Silver Spoon Project (160/2000)

Så otroligt god pizza där umamismaken får gommen att vattnas och sinnet att bara vilja ha mer. En av de godaste pizzor jag ätit och blir ännu bättre av att vi gjorde den själva. Serveras med fördel ihop med ditt favoritvin då det mesta funkar.

Posted in The silver spoon projectTagged Italiensk mat, matblogg, Mozzarella_di_bufala, pancetta, Pizza, Råriven_potatis

Inläggsnavigering

Kultproducenten Moric sätter Österrike på rödvinskartan
Bocanegra Monastrell – Biodynamiskt rödvinsgodis från Alicante

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Blodapelsinsorbet med mörk choklad
Theme Design & Developed By OpenSumo