Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Cacio e Pepe

Posted on sön, december 04, 2016mån, september 30, 2019 by Per-Olof Diderot

En pastaklassiker
Cacio e Pepe är en paradrätt i det italienska köket. Rätten är enkel att tillaga och gudomligt god att äta. Med få men desto finare råvaror kan du trolla i köket och förföra din käraste.

Cacio e Pepe con Tagliolini al nero di seppia (141/2000)

Börja med att ta hetta upp olivolja tillsammans med ekologisk svartpeppar. Tag av den från spisen när den precis fått upp värmen. Använd långsmal pasta exempelvis Tagliolini eller Linguine. Koka pastan så den blir al dente. Spara lite kokvatten och tillsätt olivoljeblandningen, en klick med smör samt 1/2 dl Pecorino ihop med 1,5 dl Parmegiano Reggiano. Rör ner pastan och rätten är klar på mindre än 15 minuter.

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Ætneus – Vulkanvin från Etna som rockar!
Ett unikt vin skapar sitt eget Brand! #ZindHumbrecht

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

3 thoughts on “Cacio e Pepe”

  1. Rebecca skriver:
    sön, december 04, 2016 kl. 19:04:38

    Ser både gott och underbart krämigt ut, mums!

    Svara
  2. Per-Olof Diderot skriver:
    sön, december 04, 2016 kl. 17:52:15

    Kul att få feedback! Lycka till…

    Svara
  3. Birgitta skriver:
    sön, december 04, 2016 kl. 12:06:57

    Mmm… Måste nog testa detta efter inköp av Pecorino 🙂

    Svara

Lämna ett svar till Rebecca Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo