Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Tryffelpasta!

Posted on tis, april 01, 2014tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot


Visst har jag ätit tryffel mer än gärna, men tyvärr aldrig lagat någon tryffelmaträtt med egna händer. Så när jag passerade Bryssel för en tid sedan väcktes äntligen nyfikenheten att köpa med mig svart tryffel. Åh, du kan tro att det smakade gott till denna pastarätt…


Mafaldine pasta ai Porri, Cipollotti e tartufi neri (131/2000)
Börja med att koka 300 gr Mafaldinepasta (gjord på durumvete) i 8 minuter max, då den behöver vara något mer än ”al dente”. Hacka därefter en purjolök tillsammans med vårlök som får bryna ihop med ekologiskt smör och bästa italienska olivoljan. Blanchera 100 gr pancetta i ett par minuter och skär den i bitar för att därefter ge den en sista omgång i stekpannan. Hacka svarta tryffeln i mindre bitar och blanda allt med 3 dl matlagningsgrädde innan det förs samman med pastan i en större wokpanna. Låt blandningen få hettas upp innan den avnjutes tillsammans med en god röd eller vit Chateauneuf du Pape alternativt den läckra feta Le Rive Soave Classico från producenten Suavia.

Så gudagott att det måste göras om och om igen.

//www.youtube.com/embed/RTxarcjdAdY

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

#FyllStadion
Privat Bubbel!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo