Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Brysselknölar på gott vis!

Posted on tor, oktober 24, 2013tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

En trolig virus har fått mig ordentligt däckad senaste tiden med konstiga symtom som följd. Men det skall mycket till att få mitt bloggande ur balans. Så här kommer nu en läcker rätt med Brysselkål. Har alltid gillat dessa knölar men måste erkänna att denna rätt tagit nöjet till en högre nivå.
Cavolini di Bruxelles con le Mandorle (125/2000) Brysselkål med mandel
Börja med att ansa Brysselknölarna och koka dem i lätt saltat vatten i max 10 minuter. Ta samtidigt ca 50 gr skalade mandlar och bryn dem i smör tillsammans med vitlöksklyftor. Tillsätt därefter rivet citronskal tillsammans med salt och peppar ta av från spisen. Avsluta med att ta brödkuber och bryn dem i smör innan allt blandas inför servering. Så enkelt men desto godare…

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Foglia.se – Olivolja när den är som allra bäst!
Time to say goodby!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo