Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Svar på tal angående oxkindsgryta!

Posted on tis, september 24, 2013 by Per-Olof Diderot

Fick en kommentar från en bloggläsare som jag gärna vill besvara så att fler av er läsare får ta del av mitt svar.

Alf skriver
”Är Du säker på att köttet kommer från en riktig OXE? Och varför måste man ha vin då man lagar mat? Det har aldrig jag och jag är säker på att mina maträtter är minst lika goda som Dina.

Svar på tal
Först av allt vill jag tacka för att du läser min vinblogg. När det gäller inköp av mat försöker jag vara medveten och väljer därför oftast att köpa mitt kött på den ekologiskt inriktade matvaruaffären Green Matmarknad i Västra hamnen. Men säker kan man ju aldrig vara eftersom man inte deltagit själv hela vägen från gården till butiken. Lika lite som när du köper ekologisk majs på burk. Men mitt samvete är väldigt gott på den punkten.

Varför måste man ha vin i maten? Det är upp till var och en… Eller som Julia Child lär ha sagt ” I enjoy cooking with wine, sometimes I even put it in the food I’m cooking.’

Dina maträtter är säkert lika goda som mina, men jag gör inte detta matlagningsprojekt för att tävla. Jag gör det för min passion till italiensk mat. Om du läser följande inlägg http://www.diderot.se/#post27 förstår du vad som driver mig framåt i mitt lite galna och livslånga matlagningsprojekt. Där kommer du förstå att det är råvarorna som styr och att du själv väljer och inte receptet. smiley

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Oxkind som smälter i munnen!
Satèn, vilket bra italienskt bubbel!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

1 thought on “Svar på tal angående oxkindsgryta!”

  1. Pretto PR skriver:
    mån, september 30, 2013 kl. 15:05:54

    Hej hej! Hoppas allt är bra med dig.
    Mitt namn är Emelie och skriver från Pretto PR. Jag tänkte höra om du kan tänka dig att skicka ett mail till
    praktikant@prettopr.com för eventuella framtida sammarbeten?

    Bästa hälsningar
    Emelie Pretto Pr
    http://www.prettopr.com

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo