Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Halstrad tonfisk på färgstarkt vis!

Posted on mån, juli 15, 2013tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Att laga italiensk mat, där ingredienserna sjunger sin egen sång, är som att vara körledare. Att finna den rätta balansen mellan de olika råvarorna (rösterna) och kryddorna (tonerna). Inget självspelande piano precis, men alla kan ju sjunga…

Piselli con carote e tonno scottato (122/2000) by the Silver Spoon Project

Visst är det gott att kombinera rikligt med grönsaker tillsammans med en kött- eller fiskbit.

Börja med att bryna hackade morötter i ekologiskt smör. Efter ca 5 minuter lägger du även i de gröna ärtorna tillsammans med Pancetta. Tillsätt några matskedar vatten tillsammans med kryddor och lite flingsalt. Låt blandningen få sjuda tills grönsakerna blivit söta med lagom tuggmotstånd. Avsluta med att under kort tid steka en tonfiskbit under hög värme. Viktigt att tonfisken behåller sin naturliga färg i mitten. Lägg upp alla grönsaker på ett serveringsfat. Skär tonfisken i lagom bitar och lägg ovanpå grönsakerna och häll över lite japansk soya. Sommargott!

//www.youtube.com/embed/tA1XZVg81Uw?rel=0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Lycka till i fotbolls-EM
Favorit i repris! Vinoraklet Robert Parker spejar in i framtiden

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo