Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Filetti di Merluzzo alle Mandorle

Posted on tor, juni 13, 2013tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Filetti di Merluzzo alle Mandorle (120/2000) Mandelpannerad torsk med rödbetor i getostcreme

En riktig sommarrätt
Här kommer en smarrig sommarrätt från matbloggsprojektet The Silver Spoon Project nu när grönsaksprimörerna står som spön i backen. Börja med att skala rödbetor och koka dem tills de blir “al dente”. Under tiden blandar du crème fraiche tillsammans med riven getost och låter det smälta ihop. Ta en ugnsform, häll i rödbetsklyftor tillsammans med ostblandningen och in i ugnen på 200 grader.

Dax för torsken
Nu är det dags för fisken. Börja med att ta torka av torskfilén, salta den lätt, för att sedan täcka den i ett tunt lager av vetemjöl. Doppa därefter fisken i ett lätt vispat ägg och avsluta med samma procedur i hackad ekologisk mandel. På med stekpannan och stek fisken i smör till en gyllenbrun yta uppstår. Kan inte bli så mycket godare och en stark anledning varför jag är så förälskad i det italienska köket. Trevlig helg!

Ps
I love you Bruce…

https://youtube.com/watch?v=Mhi3UeVu_Zo%3Frel%3D0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

En Nobelchampagne som är allt annat än standard!
En Lambrusco värd namnet, för varma sommarkvällar!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo