Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Fänkål i vitt vin!

Posted on mån, oktober 22, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Vinbloggen lagar för första gången ett äkta fänkålsrecept, som överraskar positivt. Hur ofta använder du fänkål som råvara med sin originella smak av anis och med en fin syra.


Finocchi al vino blanco (110/2000) Fänkål i vitt vin
Ta 4 hela fänkålsbitar, trimma och skär dem i lagom stora klyftor. Lägg dem i en kastrull, blanda med 250 ml vitt vin och en vitlöksklyfta. Låt det koka i ca 20 minuter och på slutet lägger du även i färsk basilika. Krydda och njut. En rätt som överraskar positivt och som lakritsälskare är det en ren njutning speciellt som det kombineras med syran från såväl grönsaker som vin.

https://youtube.com/watch?v=cnrOQGwKxzw%3Flist%3DSP40D00AEB9A7D6127%26hl%3Dsv_SE

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Ett Grillivin som gjort till det bästa köttet!
Vinblogg goes beerish – Dogtoberfest

Related Post

  • Vegetariskt under med kikärtor och bladspenat
  • Carote al rosmarino e limone
  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo