Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

En kantarellrätt som får mig att le!

Posted on sön, september 30, 2012tis, maj 25, 2021 by Per-Olof Diderot

Att ta vara på höstens primörer känns som en tacksam uppgift. Och finns det verkligen något godare än smörstekta kantareller en höstdag som denna?

Crêpes ai Chantarelle con salsa al Marsala e Gorgonzola (107/2000)
Börja med att göra tunna pannkakor eller gör en fuling som jag och använd dig av Kungsörnens frysta pannkakor som är utmärkta för uppgiften. Häll 2 dl Marsala vin respektive 1 dl vatten i en kastrull tillsammans med en bit Gorgonzola och vegetarisk buljong. Låt såsen reduceras till den blir något trögflytande.

Rensa och bryn kantarellerna i lite smör. Ett tips är att inte låta all vätska försvinna. Efter några minuter stektid tillsätter du Maizena som gör att det hela kantarellblandningen får en härlig textur där alla smaker finns kvar.

Sätt ugnen på 225 grader och fyll crepsen med kantarellerna och lite av såsen. När du fyllt ugnsformen med crêpes häller du på resterande delen av såsen ovanpå och strör över riven Pecorinoost.

När de är färdiga kan du skära crêpsen i lagom munsbitar, som gör det till en fröjd för flera av dina sinnen. En kantarellrätt som får mig att le. smiley

https://youtube.com/watch?v=G_zAenRvv78%3Frel%3D0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Gott prisvärt pastavin till helgen!
Helgen är räddad! Nytt förföriskt bubbel…

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!
Theme Design & Developed By OpenSumo