Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Rött och grillat 2.0! Pérez Cruz Cot 2010

Posted on lör, maj 19, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Så har äntligen värmen börjat strömma in så smått över landet och hetare skall det bli. Känns viktigt att ha extra grillkol hemma då grillen skall få jobba på högtryck närmsta tiden. Och vad är en grillkväll utan gott rödvin?! Här kommer ett nytt rött tips från Vinbloggen.

Pérez Cruz 2010 Limited Edition Cot (nr 91143) för 119 kr

Argentinska ”nationaldruvan” Malbec passar ofta väldigt bra till grillat. Det testade vinet med samma druva kommer dock för ovanlighetens skull från grannlandet Chile och regionen Valle del Maipo. Vinet är från producenten Pérez Cruz som är en mindre familjeägd egendom som specialiserat sig på röda viner. Klimatet i Maipo Alto är Medelhavslikt och tillsammans med en jordmån innehållande mycket sten skapas fina förutsättningar för vinproduktion.

Färgen är vacket mörkröd med doft av svarta vinbär, björnbär och kola. Smaken är ljuvligt fylld av kola, charkuterier, örter, björnbär och svartpeppar. En fin fruktighet som kompletteras av utmärkande renhet och komplexitet. Mycket vin för pengarna gör detta till ett fynd. (91/100)

Är dock nyfiken på om vinet är gjort av 100 % Malbec. Skulle inte förvåna mig om Cabernet Sauvignon varit med på ett hörn för att öka komplexiteten i vinet.

Jag har som mål att vid något tillfälle besöka den spännande kontinenten Sydamerika och ser fram emot ett gott rött vin, grillat Black Angus kött och med Anderna som vy. Trevlig helg kära läsare!

https://youtube.com/watch?v=KG7Bs_BCC5w%3Frel%3D0

Posted in Vintips

Inläggsnavigering

Vinbloggen testar Rosé
Insalata al Asparagi e Salmone (98/2000) Det gröna guldet!

Related Post

  • Soalheiro – Albariño/Alvarinho i ny god skepnad
  • Vitt vin till julbordet! Wittmann Riesling Westhofener trocken 2021
  • Portvinstider – Churchill’s late bottled Vintage 2017
  • Champagnegodis från Pascal Redon!
  • Rioja i ny god skepnad – La Dula 2020
  • Laherte Freres – Mästerchampagne och annorlunda

1 thought on “Rött och grillat 2.0! Pérez Cruz Cot 2010”

  1. Mattias skriver:
    sön, maj 20, 2012 kl. 18:21:17

    Härligt!Önskar ett bra tips på färsk sparris, vin 🙂 och en bättre klippt gräsmatta till nästa bild…:-)

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo