Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Spezzatino in Agrodolce (96/2000) En sötsur saga!

Posted on ons, april 18, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Dax för lite spännande matlagning igen!
Har försökt mig på att göra en Medelhavsinspirerad sötsurgryta med Iberico griskött.

Börja med att blanda ihop 50 ml Cognac tillsammans med 4 msk mörk japansk soya och låt det skurna köttet marineras i blandningen under 2 timmar. Tag 25 gr smör samt två msk olivolja i en panna och bryn blandade grönsaker tillsammans med en halv påse salladsnötmix. Tillsätt 5 msk vatten och 2 msk av din godaste vinäger. Avsluta med att tillföra 100 gr skuren pancetta lite socker, salt och en msk ketchup. Låt blandningen få sjuda under 20 minuter samtidigt som du steker upp det goda grisköttet. (går givetvis bra med fläskfilé också) Låt allt få komma ihop under ca 30 minuter precis som du låter din köttfärssås stå till sig för att ta fram alla smaknyanser. Servera med ris eller färskt surdegsbröd. Så gott så den får komma i repris många gånger…

Idolen Cohen kommer till Sverige och Danmark i sommar! En artist som levererar på allt högre höjder trots sin ålder och nya albumet Old Ideas kan varmt rekommenderas.

https://youtube.com/watch?v=hi3qc2kEg-g

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Rött och Grillat 1.0
Räkvin! A Christmann Riesling 2011

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo