Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Ett kålhuvud mer eller mindre! Cavolini di Bruxelles alla Parmigiana (92/2000)

Posted on ons, januari 25, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Nu har vintern slagit till även i Skåne och vi behöver rätter som både värmer och ger extra tillskott på vitaminer och mineraler. Här kommer en föredömlig rätt fylld av dessa viktiga beståndsdelar.

1. Ta en påse med brysselkål och putsa av de yttersta bladen. Lägg i en kastrull och koka tills de blir nästan färdiga (viktigt att de fortfarande är riktigt al dente).

2. När brysselkålen är klara häller du dem i en panna med olivolja och hettar upp den samtidigt som du tillsätter saften från en ekologisk apelsin och 150 gr Pancetta eller motsvarande.

3. När blandningen fått bryna en stund tills Pancettan fått fin färg, tillsätter du salladsnötter och rör om ett par gånger.

4. Avsluta med att anrätta blandningen på ett uppläggningsfat och avsluta med lite Parmesanost.

En ljuvlig vinterrätt som kryllar av livets väsentligheter för att överleva fram till varmare tider.
https://youtube.com/watch?v=rj6BJ28ya9Q%3Frel%3D0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Nyfiken Röd!
En ocean av smaker!

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

2 thoughts on “Ett kålhuvud mer eller mindre! Cavolini di Bruxelles alla Parmigiana (92/2000)”

  1. Per-Olof Diderot skriver:
    ons, februari 08, 2012 kl. 20:10:12

    Stort TACK för en mycket trevlig och oförglömlig kväll!

    Svara
  2. Pia von Porat skriver:
    tis, februari 07, 2012 kl. 16:16:41

    Kan bara hålla med. Mycket gott.

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo