Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Ingen blogganka! Duck Á L’Orange – Anatra All’Arancia (91/2000)

Posted on tis, januari 17, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Från en anka till en annan!
Du finner med största sannolikhet frysta ankbröst i din lokala matbutik. Om du känner dig manad kan jag varmt rekommendera dig att pröva denna härliga rätt.


Börja med att hetta upp olivolja i en gjutjärnsgryta och lägg i brösten tillsammans med färsk salvia, salt och peppar. Stek under ca 15 minuter tills köttet får en gyllenbrun färg. Häll därefter i 150 ml kycklingbuljong och 175 ml vitt vin i grytan och låt puttra ca 1 timma.
Under tiden hyvlar du av skalet från två blodapelsiner (utan att få med den vita mellanskiktet), skär skalet i tunna remsor och koka i vatten under 5 minuter.

När köttet är klart tar du upp det och lägger i aluminiumfolie. Pressa ut juice från de två apelsinerna i grytans kvarvarande vätska, tillsätt skalet, häll i lite Marsalavin och låt såsen reduceras utan att för den skull koka upp. När du fått såsen till den rätta konsistensen kan du öppna köttpaketen och skära brösten i lagom aptitliga bitar. Anrätta på ett fat, tillsätt några apelsinklyftor och skalet för extra dekoration.

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Champagne Eric Isselée, Blanc de Blancs, Grand Cru för 14,50 Euro
Nyfiken Röd!

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo