Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Risotto ai Frutti di Mare e Champagne (81/2000)

Posted on tor, juli 14, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Seafood Risotto in Champagne!
En superläcker rätt med de bästa råvarorna kokat i Champagne. Kan det bli bättre?
Börja med att smälta 100g smör i en wokpanna och lägg i 350g risottoris och låt smöret sjuda in under omrörning. Häll därefter i ett par dl Champagne. När den gudabenådade drycken gått in i riset är det dax att tillsätta 1,5 liter grönsaks- och fiskbuljong gradvis. När vätskan börjar ta slut åker valfri seafood in i risblandningen tillsammans med parmesanost och får en behaglig upphettning tills lagom tuggmotstånd uppnåtts.
Bästa risotton hitintills i mitt risottoliv…

Låt nu någon av de svenska golfkillarna ta Sveriges första vinst i en major. Min tips är Fredrik Jacobson som är en av världens bästa puttare (vilket behövs på Royal St Georges om du vill komma åt The Claret Jug).
https://youtube.com/watch?v=hZj9bi7YNmI%3Fversion%3D3

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Morey-Saint-Denis i Bourgogne
Boulder Bank 2010 Sauvignon Blanc (nr 6367) 77 kr

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo