Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Salsa di Champagne e Entrecote (80/2000)

Posted on fre, juli 08, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Champagne salsa with entrecôte

Ljuvliga semestertider tar fram lusten att experimentera med matlagningen. Denna rätt är en hybrid av det svenska/italienska/franska köket. Börja med att tillaga en tomatsalsa där grönsakerna först får sjuda i en stor skvätt champagne och lite olivolja. Tillsätt skalade tomater och krydda efter behag. På med de fina köttbitarna på grillen och efter ett par minuter är rätten klar. Servera gärna med resterande champagne. Kan varmt rekommendera en väl kyld Pierre Peters Cuvée de Réserve (nr 7350) för fyndpriset 265 kr.

https://youtube.com/watch?v=t4H_Zoh7G5A%3Fversion%3D3

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Intimo Malbec 2010 (nr 2041) 77 kr
Morey-Saint-Denis i Bourgogne

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo