Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Gelato di Crema di Cocco e Vaniglia (69/2000)

Posted on tor, mars 17, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Coconut and Vanilla Ice Cream
Italiensk glass med karibisk touch!
Visst är det något speciellt med hemmagjord glass, speciellt när den är skapad på italienskt vis.
Börja med att ta 6 gulor från stora ekologiska ägg och vispa dessa med 1,5 dl strösocker tills den blir riktigt kleggig. Koka upp en burk med kokosmjölk och 2 dl mjölk och låt det koka under 5 minuter. Därefter tar du av den från plattan, tillsätter 1,5 tesked vaniljsocker och rör ner smeten under omrörning. Låt blandningen svalna och när den är klar är det bara att hälla ner blandningen i glassmaskinen. Magiskt gott i sin enkelhet och en av de godaste glassar vi någonsin ätit. Och vi är svårflörtade!
Res på dig våren, nu är det dags att vakna från vinter sömnen. Vi vill ha värme nu…smiley
https://youtube.com/watch?v=_7q0skpXPIs%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Insalata di Pollo all’Americana (68/2000)
Heartland Dolcetto & Lagrein (nr 94942) 99 kr

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo