Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Brodo a Cavolfiore Frattale e Gorgonzola (65/2000)

Posted on tis, mars 08, 2011 by Per-Olof Diderot

Cauliflower soup with Gorgonzola

Tråkig start på veckan med feber i kroppen. Som tröst fick det bli en soppa på en speciell variant av blomkål från Italien. (men det går lika bra med vanlig blomkål smiley)
Koka blomkålen i 1,5 liter vatten. När den är klar häller du över vatten och blomkål i en mixer. Komplettera med en krämig bit Gorgonzola och två vegetariska buljongtärningar och mixa några minuter. Häll över på en kastrull för varmhållning och servera med knaprigt knäckebröd och en skiva svensk prästost. En av det godaste soppor jag ätit.

https://youtube.com/watch?v=bKj82imMg80%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Merluzzo al Forno con Verdure (64/2000)
Antu Ninquén Syrah 2008 (nr 92025) 149 kr

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

2 thoughts on “Brodo a Cavolfiore Frattale e Gorgonzola (65/2000)”

  1. Per-Olof Diderot skriver:
    ons, mars 09, 2011 kl. 18:36:13

    Tack för din positiva feedbacksmiley

    Svara
  2. Rebecca skriver:
    tis, mars 08, 2011 kl. 20:36:56

    Du är duktig på att hitta riktigt fina och speciella varor till matlagningen 🙂

    Svara

Lämna ett svar till Rebecca Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo