Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Improvvisazione a Crema Gorgonzola con Spinaci e Piselli (40/2000)

Posted on tor, november 18, 2010 by Per-Olof Diderot


Gorgonzola cream soup with spinach and peas.

Måste direkt erkänna att jag med denna rätt fullständigt gett mig frihet från receptet. Detta är min egen skapelse så skyll på mig om ni inte gillar den (mot förmodan).

Koka upp en påse fryst bladspenat (utan vätska) och tillsätt därefter ca 200 gr Gorgonzola och blanda. Samtidigt kokar du 1/2 kg frysta ärtor i ett separat kärl. När allt kokat klart tar du bladspenaten tillsammans med de gröna ärtorna och lite vätska från ärtkoket, lägg blandningen i en större mixer. Tillsätt koncentrerad grönsaksbuljong motsvarande 1 liter vätska och kör sedan mixern någon minut. Häll därefter över soppan i en kastrull och värm på svag värme. Servera med lyxknäcke och svensk lagrad prästost. En underbar soppa som lätt blir en favorit i repris framöver.

Avslutningsvis från en ärta till en annan…

https://youtube.com/watch?v=iEe_eraFWWs%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Lesso e Cervo Insaporito al Rosmarino (39/2000)
Jordan Chardonnay 2009 119 kr

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo