BLUEBERRY RISOTTO
Hösten är här och det gäller att ta för sig av skogens läckerheter. När jag var liten grabb fick jag hjälpa mina föräldrar med att plocka bär på helgerna (svårt att se dagens ungdomar ställa upp på motsvarande).
Blåbär är en favorit, gärna i en paj tillsammans med hallon och rostade kokosflarn. Men kan man verkligen ha det till en huvudrätt? Blev därför väldigt nyfiken att testa det i en risotto.
Två grytor, lök, smör, vitt vin, grädde, Parmesan ost, långkornigt ris och blåbär är det som behövs. Viktigt att du låter riset få dra åt sig av smöret innan vinet får motsvarande behandling. Blåbär tillförs och därefter grönsaksbuljongen i etapper. Tar ca 40 minuter men väl värt att vänta på. En mycket god rätt som blir exotisk på tallriken när du vill överraska din vän/käraste/familj.
Nu skall jag ut på promenad i underbara Bokskogen utanför Malmö. Ha en skön aktiv Söndag.
https://youtube.com/watch?v=H9vOta-99Ss%3Ffs%3D1
Hej Karla,Du får komma hem till oss och äta det nån gång.
KramP-O och Karin
Fy vad gott det ser ut! Jag plockade faktiskt bär när jag var liten 😉
Kramar
Karla Opazo