Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Triglie alla Livornese e Patate Stufate al Pomodoro (28-29/2000)

Posted on sön, augusti 15, 2010tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

RED MULLET LIVORNO-STYLE AND STEWED POTATOES WITH TOMATO


Tack och lov att man bor vid havet och har tillgång till en bra fiskaffär. Blev överlycklig när jag fick chansen att köpa prima Red Mullet. Vitlök, salt, peppar och medelhavskryddor hettas upp tillsammans och efter en kort stund tillförs italienska krossade tomater. Fisken får sedan sjuda i denna ljuvliga blandning 5-6 minuter. Till detta serverades tomatstuvad potatis som blev ett perfekt komplement till denna jättegoda fiskrätt.

Som vin serverades en slätstruken italiensk Chardonnay vid namn Torricella som tyvärr inte höll måttet och byttes ut mot en förträfflig Springfield Wild Yeast istället.

https://youtube.com/watch?v=I8A61eY1Efg%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Vinbloggen nu i din mobil
Vintips -Côte de Rhône Les Quartz 2007

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo