Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Filetto di Vitello e salsa di Marsala (83/2000)

Posted on tor, augusti 11, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Ett gott minne!
Första gången jag fick möjlighet att smaka en god Marsala från regionen Trapani på Sicilien var i Bremen i början av 90-talet.

Starkvinet uppfanns av engelsmän på 1700-talet genom att man tillsatte en liten mängd starksprit i det lokala vinet för att klara den långa transporten. Vinet har visat sig passa bra till desserter men även som en utmärkt ingrediens i matlagning.

Såsen med Marsala är jättelätt att göra. Blanda smält smör och mjöl i en kastrull och komplettera med valfri mängd av den goda drycken. När den reducerats till minst hälften lägger du i lite salt och peppar. Nu kan fokus lägges på resten av måltiden. Vi stekte upp magisk kalvfilé och serverade tillsammans med en sallad och den gudomligt goda såsen. En ny favorit att lägga på minnet.

https://youtube.com/watch?v=ohwFbV-6-2M%3Fversion%3D3

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Appassimento från Tommasi 2009 (nr 5354) 89 kr
Padrina Manto Negro Collita 2009 för 9 euro

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo