Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Risotto alle Fragole (85/2000)

Posted on sön, oktober 30, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Strawberry Risotto
Sommardrömmar!
Minnen från sommaren blir allt svagare och höstrusket kryper allt närmare. Har i helgen varit på den klassiska oktobermarknaden i barndomsstaden Vänersborg. Klassiska inslag som purfärska kokosbollar, Vild-Hasses renkorv, godisremmar, ullsockar och hjortskinnshandskar. Ett stycke svensk kultur…

För att sommaren inte skall kännas allt för avlägsen publicerar jag en fantastisk risottorätt gjord på sommarens sista jordgubbar.
Börja med att koka ihop 1 1/2 liter med vegetarisk buljong. Blanda 350 gram risottoris med en stor klick ekologiskt smör och en gul lök.. När smöret fått sjunka in i riset tillsätts en halv flaska Chardonnay och därefter buljongen gradvis. Ta en liter jordgubbar och spara 1/4 som delas i halvor. Resterande mängd av jordgubbarna mosas och blandas i risottoblandningen sista 5 minuterna. Servera tillsammans med jordgubbshalvorna och en klick Ricotta. En rätt att minnas blandat med ljuva sommar drömmar! smiley

https://youtube.com/watch?v=SEJCzvOWH14%3Fversion%3D3

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Robert Parker spejar in i framtiden
Wild Yeast Chardonnay 2008 (nr 92226) 167 kr

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo