Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Toskansk sallad med Tabascotupp!

Posted on ons, januari 16, 2013tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Skulle egentligen ha opererat mitt ansikte idag, med det ställdes in i sista stund pga av att plastikkirurgen fått förhinder. Så lite bloggande får bli kvällens underhållning istället som plåster på såret.

I helgen testade vi vår nyinköpta fritös Tefal ActiFry, som du endast behöver en matsked olja till för tillagning av exempelvis ett helt kilo potatisklyftor.
Toskansk sallad med Tabascotupp
Börja med att hälla ner två mindre påsar med färdigskuren toskansk sallad i en salladskål. Tillsätt ekologiska kikärtor och majskorn tillsammans med din favorit bland olivoljor och tillsätt rosepeppardressing. Ta därefter och skär tuppfilén (600 gr) i mindre bitar och blanda med en msk olivolja, en msk balsam vitvinsvinäger och en halv msk tabasco. Häll i tuppblandningen i ActiFry och låt maskinen göra jobbet i 20-25 minuter (medan du tittar på TV-nyheterna). Går självklart bra med stekpanna också men då måste du öka mängden olivolja tillsammans med lite smör. Häll en den ljuvliga lätt friterade tuppen i salladen, blanda om och avsluta med lite finriven Pecorino. Den godaste sallad vi ätit på länge och som tar maximalt 30 minuter att göra…https://youtube.com/watch?v=uAE6Il6OTcs%3Frel%3D0

Posted in Mat och Vin

Inläggsnavigering

Vinbloggen investerar i en nyttig fritös!
Gruner Veltliner när den är som allra bäst!

Related Post

  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Vinblogg når över 200 000 besökare senaste 12 månaderna!
  • Coniglio in sidro
  • Sparrisdröm med torskrygg
  • Torta di spinaci con pollo e formaggio feta

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo