Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Broccoletti Stufati e pasta fatta in Casa (71/2000)

Posted on tor, mars 24, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Braised Broccoli with home made pasta
När du väl börjat göra egen pasta finns det ingen väg tillbaka. Måste du köpa pastan är det bättre att köpa den torra varianten. Den så kallad färska pastan som finns i våra livsmedelsbutiker är så långt ifrån hur det egentligen kan smaka.

Vi gör vår pasta baserad på 100% durumvete. Blanda ut 300 gr av mjölet på ett bakbord. Gör en fördjupning i mitten där tre ägg, en msk olivolja och en tsk salt slås i. Blanda ihop och låt stå i 20 minuter. En liten privat pastahemlis är att använda några droppar olivolja i maskinen för att få degen att löpa smidigare genom pressen.

Nu till broccolin! Börja med att skära den i lagom stora blomklasar. Stek i olivolja och vtlök i 5 minuter. Därefter häller du i ett glas vatten, salta, peppra och vänta tills den blir klar.

Koka pastan, blanda och avnjut måltiden!
https://youtube.com/watch?v=_L_RZ8OtXdA%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc 2009 (nr 2051) 99 kr
Jordan Chenin Blanc 2009 (best. sort. nr 88037) 109 kr

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo