Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Zuppa di Pesce del Pirata (66/2000)

Posted on sön, mars 13, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Pirate’s Fish Soup
Få saker går upp mot en god fisksoppa. Mesta tiden att göra den är själva förberedelsen med att hacka och skala ingredienserna.

Börja med att skala ett kilo räkor. Ta skalet och koka i 1,5 liter vatten i en halvtimme. När du silat bort skalen bildar denna en utmärkt bas till soppan med lagom sälta. Häll spadet i en stor kastrull och tillsätt grön chili, morötter, champinjoner, lök, vitlök och krydda rikligt med basilika och sweet chili. Låt det först koka i 20 minuter, lägg därefter ner favoritfisken (exempelvis torsk eller lax) och låt koka i ytterligare 10 minuter. Räkorna kommer i på slutet, då de annars blir sega.

En av de bästa fisksoppor vi ätit. Den håller sig dessutom i ett antal 4-5 dagar efter tillagning. Ha en skön söndag kära läsare!
https://youtube.com/watch?v=N9OlEjFFHSY%3Ffs%3D1

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Antu Ninquén Syrah 2008 (nr 92025) 149 kr
Cannelloni alla Ruccola, Spinaci, Ricotta e Pancetta (67/2000)

Related Post

  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo