Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Fine dining på la Finca Susi Diaz

Posted on mån, juli 25, 2022mån, juli 25, 2022 by Per-Olof Diderot

Så var tiden mogen för ännu en gourmetutflykt i Alicanteregionen. I utkanten av Elche, mitt i jordbruksområdet, finner man restaurante la Finca. Den drivs av Susi Diaz tillsammans med sin man och barn. Och om man placerar en restaurang på landet och uppnår en Guide Michelin stjärna så måste det vara något alldeles speciellt. www.lafinca.es

Utanför restaurangen möts man av en lummig trädgårdsatmosfär. Inne är det supermodernt designat med en intressant draperilösning som skapar avskildhet samtidigt som det känns luftigt. Vi var där vid lunchtid och på grund av värmen var det många som hade shorts bland männen ifall du undrar över val av klädsel. 

Häftiga draperier för avskildhet mellan borden.

La Finca erbjuder fantastiska höjdpunkter under de tre timmar vi spenderade här. Vi valde menyn Genesis L som består av 13 rätter för 109 euro per person och personligen var jag proppmätt när sista rätten serverats. 

Genesis menyerna

Första intrycket var konstigt nog en stor besvikelse. Aperitivos var så slätstrukna att vi alla undrade var denna resa skulle sluta. Märkligt då detta på sikt kan kosta dem stjärnan. 

Men tack och lov så erbjöd den intressanta menyn fantastiska höjdpunkter där man till fullo förstår den stora förmåga som prisats så rikligt. Glassen på vit och grön sparris (ej dessert) var sensationellt bra. Grytan på kikärtor och bläckfisk var en delikatess. Den till synes enkla rätten med sallad, dressing och typ salsiccia under salladstäcket var fantastisk ihop med ”lovely green” som var gjord på gurka, äggvita, mynta, lime och gin. Den fick oss att häpna av beundran av denna matkonst. 

Grilled grey mullet from El Hondo
Asparagus ice-cream
Lettuce, vegetable cream and diced white blood sausage.
Lovely green – cucumber, spearmint, lime, egg white and gin
Stew with chickpeas and squid.

Serveringen var professionell som man kan förvänta sig på denna typ av restaurang. Personligen så saknade jag en gnutta entusiasm och storytelling som ofta förhöjer upplevelsen ytterligare. La Finca kan dock varmt rekommenderas och är väl värt ett besök när du vill ha ett alldeles speciellt restaurangminne då våra favoriträtter är väl värt att vallfärda till.

Posted in Alicante, Guide Michelin restauranger, SpanienTagged Elche, Guide_Michelin, La_Finca

Inläggsnavigering

Laherte Freres – Mästerchampagne och annorlunda
Rioja i ny god skepnad – La Dula 2020

Related Post

  • Rioja i ny god skepnad – La Dula 2020
  • El Xato i La Nucia – Totalupplevelse på krogen
Theme Design & Developed By OpenSumo