Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli

Posted on mån, mars 29, 2021ons, mars 31, 2021 by Per-Olof Diderot

Tänk vilka underverk citron- och limejuice kan göra med fisk. Och när det är så enkelt och gott att göra är det något jag varmt kan rekommendera att du testar.

Tonno marinato al limone con aioli al tartufo (161/2000)

Citronen pressas så att du får en deciliter juice. Skär sedan den tidigare frysta tonfisken (ca 150 gram) i små bitar och lägg den i en plastpåse eller skål. Häll citronjuicen på fisken och låt den stå i kylskåpet ett par timmar.

Låt fisken få vila i en sil för att få bort överflödig vätska och blanda den därefter med en deciliter tryffelaioli (eller den mängd du själv önskar) tillsammans med hackade oliver. Rosta bröd och lägg på blandningen på brödet och garnera med lite citrontimjan eller citronbasilika. Fantastisk måltid som både passar både som för- eller huvudrätt.

Posted in The silver spoon project, UncategorisedTagged citron, matblogg, tonfisk, tryffelaioli

Inläggsnavigering

Riesling, ett sant vårtecken – Rabl Riesling -19
Grön vårsoppa med pocherat ägg!

Related Post

  • Syrahkärlek från down under!
  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • Herregud vad god riesling! Won Winning Herrgottsacker -21
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Vivanco i Rioja – Världens överlägset bästa vinmuseum

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo