Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Merluzzo al forno con zuppa di aragosta

Posted on sön, oktober 23, 2016mån, september 30, 2019 by Per-Olof Diderot

Hösten är en årstid som gjord för myskvällar med tända stearinljus och något mustigt gott att äta. Allt eftersom temperaturen sjunker så blir råvaror från havet allt bättre. Ta tillfället i akt och bjud din käraste på en lyxig måltid som fångar årstiden på allra bästa sätt.


Silverspoon project presenterar ugnsbakad torsk med hummersoppa (139) / Merluzzo al forno con zuppa di aragosta

Du kan på nätet hitta många goda recept på hummersoppa. Här är några smakfulla exempel och om du inte hinner göra den själv så finns det även färdig soppa att få tag på i din livsmedelsaffär.

Hummersoppa – kokad från grunden


http://www.ica.se/recept/hummersoppa-338818/

Gör klar hummersoppan och sätt därefter in torskryggen i ugnen på låg värme. Vi väljer att sätta ugnstemperaturen på 125 grader för att torsken skall behålla sin konsistens. Om du har tillgång till termometer så är fisken klar vid 56 grader. Servera rätten i djupa fat genom att hälla i soppan och placera fisken på vackert sätt. Avsluta anrättningen genom att garnera med löjrom från Kalix och några basilikablad.

Som vin skulle jag föreslå ett bubbligt rosévin från Franciacorta. Både Berlucchi61 rosé och Monte Rossa Flamingo rosé är värdiga bubbelviner till denna fantastiskt goda rätt.

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Contraste i Milano – Nyskapande gastronomi på galaxnivå
Monte Rossa – Bubblig vinkärlek från Franciacorta

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo