Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Cannelloni al pomodoro

Posted on fre, juni 06, 2014tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

I min favorit bland skånes matvaruaffärer www.greenmatmarknad.se hittade jag nyligen en Cannelloni Emiliani från Barilla som förträffligt nog inte kräver att man förkokar dem.

Cannelloni al Pomodori (133/2000)
Börja med att ta två burkar med krossade italienska tomater på burk och blanda i lite pesto, köttfond och italienska kryddor. Därefter tar du bladspenat som får förvälla lätt tillsammans med Ricotta och knaperstekta Pancettastrimmlor. Ta på dig en plasthandske (eller tvätta händerna noga) och fyll Cannelloni för hand med bladspenatblandningen. Lägg dem i en ugnsfast form och häll över tomatröran och avsluta med att strössla över lite riven Parmesan eller Pecorino.

In i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills den fått en fin färg.

Enkelt och vansinnigt gott.

//www.youtube.com/embed/lCVg0NsWjmk

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Riesling på topp från alplandet!
Lacrimarosa – En mästerlig rosé i ny årgång

Related Post

  • Vegetariskt under med kikärtor och bladspenat
  • Carote al rosmarino e limone
  • Fregola- En ny pastafavorit från Sardinien
  • Caponata – Italienska motsvarigheten till Ratatouille
  • En av vårens höjdpunkter är här! Vit sparris från Tyskland!
  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo