Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Himmelsgoda Champagnepäron!

Posted on mån, februari 06, 2012tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot

Pierre Peters Champagne Pears in Chocolate – Pierre Peters Champagne Pere al Cioccolato (93/2000)


Ibland måste man få lyxa till det med en dessert som utmanar ens sinnen. Gör så här!

1. Skala Conferencepäron, dela i halvor och kärna ur.

2. Låt päronen sjuda i Champagne.

3. Gör samtidigt en god chokladsås som spritsas över de nykokta päronen.

En härlig efterrätt som har den perfekta kombinationen av sötma och syra. Och jag kan lova dig att det är värt några droppar av skumpa för att få fram de rätta nyanserna. I mitt fall valde jag den utsökta Pierre Peters Cuvée Réserve för 269 kr.

https://youtube.com/watch?v=Gft81t8xqQc%3Frel%3D0

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Ett riktigt Super Bowl vin!
Nästa damernas! Simonsig Chardonnay 2009

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo