Skip to content

Vinblogg

Goda vintips och italiensk mat

  • Hem
  • Vintips
  • The silver spoon project
  • Mousserande
  • Champagne
Menu

Risotto alla Salsa di Salmone e Champagne (82/2000)

Posted on sön, juli 24, 2011tis, oktober 01, 2019 by Per-Olof Diderot


En dag för sorg!
Känns overkligt hur en människa kan göra ett sådant illdåd mot sina medmänniskor. I det ofattbara kommer sorgen över alla spillda människoliv varav många ungdomar i början av sin livsbana.

Denna fantastiskt goda risotto tillägnar jag alla som dött och skadats av terrordådet i Norge.


Börja med att fräsa 350gr risottoris i smör och efter ett par minuters omrörning häller du i en halv flaska med Champagne eller annat gott vitt vin. 1,5 liter grönsaksbuljong får sakta röras in i riset. Viktigt att ta en sked buljong i taget under konstant omrörning så att riset tar åt sig vätskan och skapar den speciella krämigheten. Lägg i 100gr finhackad gravad alternativt rökt lax. Som avslutning i med en näve riven Västerbottenost och ytterligare 100gr lax i något större bitar. En ljuvlig sommarrisotto att minnas!

https://youtube.com/watch?v=XMbvcp480Y4%3Fversion%3D3

Posted in The silver spoon project

Inläggsnavigering

Vi skall överleva fruktan
Le Royal Coteau Vieilles Vignes 2004

Related Post

  • Hummerpremiär – Risotto med havskräftor och hummersoppa
  • Friterad torskrygg med hummersoppa och pancetta lindade haricot verts
  • Risotto med marinerad kyckling och sparris Risotto med marinerad kyckling och sparris!
  • Grön vårsoppa med pocherat ägg!
  • Citronmarinerad tonfisk med tryffelaioli
  • Gudomligt god pizza med råriven potatis, pancetta och buffelmozzarella!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Theme Design & Developed By OpenSumo